Vem är Christian Bauer?

Det har varit mycket snack om Christian Bauer den senaste tiden. Han fick bland annat flera löpsedlar i samband med att hans kärleksrelation med Pernilla Wahlgren blev allmänt känd förra året.

Mannen med det speciella efternamnet känner många även igen från hans olika jobb som modell.

I den här artikeln kan du läsa mer om honom!

Snabbfakta

Fullständiga namn: Carl Peter Christian Bauer
Ålder:Han är 56 år, född 1966
Bor i:Stockholm
Jobb:Inom säljbranschen

Familj

Christian Bauer har barn sedan tidigare, två döttrar som är 31 och 17 år gamla. Han har även barnbarn. Pernilla och Christian har inga gemensamma barn. Christian verkar vara en riktig familjeman då han i flera sammanhang gärna nämner kärleken han känner för sina barn och Pernilla. Det verkar dock inte som att paret har några planer på att skaffa gemensamma barn.

Christian Bauer LEWA of Sweden

Precis som många andra så arbetar Christian med olika saker. Det händer att han gör extra jobb som modell och även leder olika träningspass. Som modell har du säkert sett honom i reklamer för bland annat arbetskläder inom byggbranschen och för sjukvårdsbranschen. Hans huvudsakliga arbete är dock som Sales Marketing Manager på LEWA of Sweden. LEWA är ett företag som har tagit fram naturliga kosttillskott som påminner om snus eller nikotinpåsar i formen.

Fakta du kanske inte visste om Christian

 • Han har faktiskt tatuerat in datumet när han och Pernilla sa ”Jag älskar dig” till varandra första gången. Det var en överraskning och Pernilla visste inget om det i förväg.
 • Christian är språkkunnig. Förutom svenska och engelska talar han även tyska och en del norska.
 • Han är 181 centimeter lång och har storlek 43 i skor.
 • Pernilla och Christian fick kontakt med varandra via en gemensam vän som presenterade honom som en ”superkille”!
 • Han håller på fotbollslaget Djurgården.

Christian Bauer Stockholm

Som vi nämnde innan så bor Christian som sagt i Stockholm, närmare bestämt i Åkersberga. Nu för tiden spenderar han dock mycket av sin tid hemma hos Pernilla, även om paret ännu inte officiellt är sambos. Det kanske dock blir ändring på den punkten framöver, då Pernilla nu håller på att bygga ett nytt hus. Dessutom är paret väldigt öppna med sin kärlek och hyllar gärna varandra och deras kärlek på sociala medier.

Christian i Wahlgrens värld

Något som även bidragit till Christians popularitet är att han har medverkat i Pernillas serie Wahlgrens värld. Där fick svenska folket lära känna honom bättre och se vem mannen bakom modellbilderna faktiskt är. Dessutom passade det bra att han har börjat synas i serien när Pernillas dotter, Bianca, valt att lämna den. Det finns en del som undrar varför han är med i serien men svaret är väldigt enkelt. Han är en stor del av hennes liv och serien handlar inte enbart om henne utan även om de personer hon har runtomkring sig. Pernilla själv har skämtat om att det är trevligt att ha en man som inte är blyg med att stå framför en kamera.

Det snabbaste däggdjuret på planeten

För att ta oss runt har vi människor alltid skapat våra egna enheter. På en enda dag kan människor tillryggalägga tusentals mil med liten eller ingen ansträngning. När det gäller djur är situationen något annorlunda.

De måste vara kvicka för att jaga eller undvika att bli bytesdjur. Vilket är det snabbaste djuret i världen?

Det snabbaste landdjuret

Geparden är det snabbaste landdäggdjuret på planeten. Hur snabbt kan en gepard springa egentligen? Det tar bara geparden sekunder att accelerera från 0 till 120 km/h. Geparden korta uthållighet gör att den måste börja sin nedstigning långsamt igen efter bara 500 meter. Gepardsnabbhet är dock inte att leka med.

Liknande men ändå olika landbaserade varelser som rör sig snabbt

Det finns många snabba varelser i världen, men geparden är utan tvekan den snabbaste av dem alla. En lista över djur och deras maximala hastigheter följer.

Leopard

På grund av deras gemensamma namn, misstas geparder och leoparder ofta för varandra. Är det någon som vet om deras hastigheter är jämförbara? Kan du gissa hur snabbt en leopard kan springa? Den maximala hastigheten för en leopard är cirka 60 kilometer i timmen. En gepard kan inte användas som en mätstav, men det betyder inte att den är långsam. Där har vi svaret på hur snabbt en leopard kan springa.

Lejon

Om du tror att saker och ting går snabbt på savannen kan du bli förvånad över hur snabbt ett lejon kan springa. Lejonet är Afrikas största katt, men dess massiva byggnad kan göra den långsam. Men nej, ett lejon kan springa upp till 80 kilometer i timmen.

Elefant

Elefanter är en annan art med stor kropp; de är en av ”de stora” (av totalt fem) och nyfödda kalvar väger 80-110 kg. Är det möjligt att tajma en elefants sprint? Det är sant att en elefant aldrig hamnar på första, tvåa eller tredje plats. En savannelefant kan nå hastigheter på upp till 40 kilometer i timmen när den springer. Det kanske inte verkar så mycket när det sätts i sammanhang med andra djur, men en byst på runt 9 ton i 40 km/h är väldigt skrämmande.

Struts

Strutsen är hastighetsmässigt ett medelvägsdjur. Är det sant att strutsar inte kan springa undan sina rovdjur? Strutsen kan springa i en hastighet av ungefär 70 kilometer i timmen under längre perioder. Men om vi fokuserar på maximal hastighet finner vi att det är ungefär 95 km/h. Strutsen kan dock inte springa så snabbt för alltid.

Flodhäst

En flodhäst tillbringar mycket av sin tid i vatten, men den kan fortfarande finnas med på listan över landdjur eftersom den är snabbare att springa på land. Så hur snabbt springer en flodhäst? Hur som helst kan flodhästen nå hastigheter på cirka 49,5 miles per timme.

Vattnets snabbaste däggdjur

En sorts fisk som kallas marlin har rekordet för vattenhastighet. En marlins topphastighet är 130 kilometer i timmen. Segelfisken, som är släkt med havsfiskar och kan nå hastigheter på upp till 110 kilometer i timmen, är ett annat exempel på ett snabbt vattenlevande djur. Överraskande nog kan svärdfisk nå hastigheter på nästan 100 kilometer i timmen.

Det snabbaste flygande däggdjuret på jorden

Pilgrimsfalken är utan tvekan det snabbaste djuret på land eller i luften. Tack vare sin droppformade kropp kan en pilgrimsfalk nå en topphastighet på 390 km/h. Tagsvansseglaren är det snabbaste landdjuret bakom pilgrimsfalken och når hastigheter på minst 170 kilometer i timmen.

Sveriges blixtrande snabba djur

Älg

När du springer, hur snabbt kan en älg bli? Du ska inte underskatta hastigheten på en europeisk älg. De kan färdas med en hastighet av cirka 37 miles per timme (60 kilometer i timmen). Att älgar och leoparder är ungefär lika snabba är i bästa fall överraskande.

Vildsvin

Du skulle bli förvånad över hur snabbt ett vildsvin kan röra sig. Hur snabbt kan ett vildsvin springa egentligen? I full fart kan djuret färdas 50 km/h; detta är bara något långsammare än älgen.

Andra snabba djur utan svans

Vill du ha världens snabbaste hund? Vinthunden är världens snabbaste hund, med topphastigheter på upp till 72 kilometer i timmen. Deras långa, magra kroppar är det som skiljer denna ras ut som höjdpunkten av hundars excellens.

När det gäller hastighet anses det engelska fullblodet allmänt vara det bästa i världen. Om hastigheten är ditt primära problem, är din bästa insats att skaffa ett engelskt fullblod.

Vet du hur snabbt en hare kan springa? Tjädern är den snabbaste hararten, som klarar av hastigheter upp till 72 kilometer i timmen (50 miles per timme). Även om en polar hare är långsammare än en tjäder, klarar den ändå hastigheter på upp till 60 kilometer i timmen.

Vi har alla sett att katter klarar otroliga hastigheter. Det kommer dock som lite av en överraskning att de kan nå hastigheter på upp till 48 km/h. Det är anmärkningsvärt att en katt med katthastighet kan tävla i ett lopp mot en flodhäst.

Världens snabbaste djur är:

 • Pilgrimsfalk, maxhastighet 390 km/h
 • Maxhastighet för en Marlin: 130 km/h
 • Uttryckt i kilometer i timmen kan en häst nå hastigheter på 120 km/h.
 • Svärdfisk: 100 km/h
 • Maxhastigheten för fjäderben är 95 kilometer i timmen.
 • Lejon: 80 km/h
 • Älg kan färdas i hastigheter upp till 60 kilometer i timmen.
 • Ett vildsvins hastighet är cirka 50 kilometer i timmen
 • Flodhästar: 50 km i timmen
 • En elefants hastighet: 40 kilometer i timmen

Vissa mysterier, som gepardens och hästens topphastigheter, har lösts. Upptäck den otroliga topphastigheten för världens snabbast flygande däggdjur.

Sveriges län

Sveriges olika län skiljer sig åt vad gäller geografisk yta och antal invånare. Hur många län Sverige har är enkelt att få fram. Sverige är indelat i 21 olika län. Län i Sverige har en länsstyrelse som är en statlig myndighet.

Län i Sverige har en viktig uppgift genom att vara en kontrollfunktion, så att de lagar och förordningar som Riksdagen beslutat också efterföljs genom de olika länsstyrelserna. Alla län i Sverige har till exempel också ett samordnande uppdrag när det gäller olika typer av krisberedskap. Länen har en administrativ och politisk indelning och funktion vilket landskap inte har.

Hur många län finns det i Sverige

Vi har så många som 21 län i Sverige. Det är skillnad på län och landskap. Det finns fler landskap än län. Landskapen är indelade i 25 olika landskap och ett landskap kan ibland omfattas av flera olika län.

Olika län i Sverige har också olika förutsättningar. Det finns län med mycket glesbygd och andra län med större städer som ger olika karaktär åt länen.

Sverige län

Alla län i Sverige:

 1. Blekinge län
 2. Dalarnas län
 3. Gotlands län
 4. Gävleborgs län
 5. Hallands län
 6. Jämtlands län
 7. Jönköpings län
 8. Kalmar län
 9. Kronobergs län
 10. Norrbottens län
 11. Skåne län
 12. Stockholms län
 13. Södermanlands län
 14. Uppsala län
 15. Värmlands län
 16. Västerbottens län
 17. Västernorrlands län
 18. Västmanlands län
 19. Västra Götalands län
 20. Örebro län
 21. Östergötlands län

Alla Sveriges län

Det finns 21 län, 25 landskap och 290 kommuner i Sverige. Ju mer tättbefolkat ett län är, desto fler kommuner är länet indelat i. Sverige är ett avlångt land med stora variationer vad gäller natur och även klimatet skiljer sig mycket från den södra delen av landet till de allra nordligaste länen. De olika länen och landskapen gränsar också till olika länder. Vi har landsgränser till Norge och Finland.

Dialekterna är förknippade med landskapen och det finns stora variationer i dialekterna mellan de olika landskapen. De landskap som är mer isolerade som Gotland, Öland och landskapen i norr, har behållit mer av det särpräglade dialekterna.

Län Sverige karta

Sverige län karta. Det sker förändringar vad gäller befolkningsunderlag och därför kan det komma att ske fler förändringar vad gäller indelning av landets regioner, län och kommuner, även framöver.

Tidigare var landet indelat i olika landsting. I dag använder man sig i stället av beteckningen region, däremot i lagstiftningen ser man uttrycket landsting fortfarande. Det sker en förändring i många lagar som till exempel vallagen och kommunallagen där man kommer att använda begreppet region i stället för landsting.

Svenska län

Sveriges största län är Norrbottens län. Norrbottens län är också Sveriges nordligaste och minst befolkade län. Norrbottens län finns i landskapen Norrbotten och Lappland. Stora delar av länet är obebott med stora skogar och bergslandskap. Det innebär stora utmaningar att se till så att infrastrukturen fungerar och att det finns tillgång till olika samhällsfunktioner, som skola, vård och omsorg. Utmaningarna har också påskyndat den digitala utvecklingen i de län med mest glesbygd och stora geografiska avstånd. I de län med störst utmaningar har man också kommit längst med den digitala välfärds-utvecklingen.

Sveriges minsta län är Blekinge län som dessutom bara består av fem kommuner. Därefter kommer Gotland som dessutom består av en enda kommun.

Län karta

På en karta kan man se att många län återfinns i flera landskap. Västmanlands län till exempel, omfattar östra delen av Västmanland, delar av Södermanland och Närke och även mindre delar av Dalarna och Gästrikland.

Län landskap

Län och landskap är inte samma sak och detta är Sveriges 25 landskap, från norr till söder:

 1. Lappland
 2. Norrbotten
 3. Västerbotten
 4. Jämtland
 5. Ångermanland
 6. Härjedalen
 7. Medelpad
 8. Hälsingland
 9. Gästrikland
 10. Dalarna
 11. Värmland
 12. Uppland
 13. Västmanland
 14. Södermanland
 15. Närke
 16. Dalsland
 17. Bohuslän
 18. Västergötland
 19. Östergötland
 20. Småland
 21. Gotland
 22. Öland
 23. Halland
 24. Blekinge
 25. Skåne

Landskap län och kommuner

Det finns både stora och små landskap, likadant med län och kommuner. Det finns kommuner som är stora till ytan, men glest befolkade. Andra kommuner är mindre geografiskt men med stort antal invånare. Hit hör naturligtvis våra storstadsregioner, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det har länge funnits en förflyttning av människor från landsbygden in till våra större städer. Arbetsmarknaden har styrt en hel del av förflyttningen, möjligheter till utbildningar och bostäder likaså.

Antal kommuner i Sverige

Antalet kommuner har varierat genom åren. I dag finns det 290 kommuner i Sverige. Gotlands kommun är speciell, då den räknas både som kommun och region. Gotland är kommun med både landstingsuppgifter och ett regionalt utvecklingsansvar och tillhör därför en av Sveriges regioner.

Kommunerna är den del i samhällets styrning som medborgarna har mest direkt kontakt med. Det är kommunerna som har ansvar för stora delar av den samhällsservice som finns där vi är bosatta och som vi har behov av i vardagen. Bland annat så är det barnomsorg, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Det kommunala styret väljs direkt av kommunens invånare. Detta innebär att det finns stora möjligheter att påverka viktiga samhällsfunktioner för kommunernas medborgare.

Hur blir man av med telefonförsäljare?

Telefonförsäljare kan leda till viss irritation hos de flesta av oss. På grund av att vi är ogärna är otrevliga här i norden vill du ju helst undvika att slänga på luren.

Ännu värre är när telefonförsäljare ringer på måfå till alla möjliga nummer utan att personen på andra sidan luren tillhör målgruppen. Om du vill göra något åt saken, hur löser du då det här?

Tips på vad du kan göra

Det finns några saker du enkelt kan göra för att undvika tjatiga telefonförsäljare:

 • Sluta svara på nummer som inte är sparade
 • Lägg på direkt när du hör att det är en telefonförsäljare
 • Säg att du inte är intresserad och önska en trevlig dag
 • Registrera dig på NIX
 • Blockera telefonförsäljare med en app

Du är inte garanterat befriad från säljsamtal, men skapar goda förutsättningar för att bli av med dem.

Nix-Telefon: Stoppa telefonförsäljaren

Om du inte längre vill bli uppringd kan du registrera dig hos Nix. Då lägger de in dig i ett register som telefonförsäljarna måste respektera. Det är ett spärregister och försäljarna har skyldighet att först se om du är med i registret innan de ringer. Med det sagt finns det vissa säljare som struntar i detta, men de flesta följer NIX-Telefons register.

Fördelar med NIX:

 • Enkelt att registrera ditt nummer
 • Systemet stöttas av lagen
 • Både fast nummer och mobilnummer kan registreras

Nackdelar med NIX:

 • Det finns en risk att telefonförsäljare fiskar sig igenom systemet
 • Registreringen kan dröja upp till två månader innan

Det är i längden värt att prova en registrering av numret hos NIX om du besväras av telefonförsäljare.

Blocka säljare via app

Det finns också en uppsjö av appar som scannar av nätet efter telefonnummer och visar vem det är som ringer på displayen. Många appar har en stor användarbas och det innebär att du snabbt ser om ett inkommande samtal är från ett företag eller inte. Appen varnar dig helt enkelt och det står på displayen om det är en telefonförsäljare eller inte.

Fördelar med app:

 • Enkelt att registrera dig
 • Behöver inte undra, vem ringde?
 • Du kan blockera nummer

Nackdelar med app:

 • Du måste själv blockera försäljarna
 • Går inte att få på hemtelefon

Varning för dessa nummer:

 • 075-101 78 64
 • 075-101 78 75
 • 075-101 59 59
 • 075-101 95 85
 • 075-101 45 66
 • 075-101 24 99
 • 075-101 52 30
 • 075-101 25 87
 • 075-610 62 20
 • 075-101 21 86
 • 073-471 79 79
 • 073-389 81 95
 • 073-471 72 61
 • 073-471 90 11
 • 073-471 05 77
 • 073-471 56 36
 • 073-471 44 06
 • 073-471 56 49
 • 073-530 06 67
 • 073-471 79 74
 • 070-330 13 94
 • 070-197 49 55
 • 070-194 83 34
 • 070-095 83 60
 • 070-714 41 94
 • 070-095 98 77
 • 070-096 80 89
 • 070-232 63 15
 • 070-095 94 47
 • 070-770 98 28
 • 077-073 03 01
 • 077-022 19 25
 • 077 421 88 00
 • 077-588 80 08
 • 077-133 33 10
 • 077-0455720
 • 077-045 57 76
 • 077-017 77 00
 • 077 160 00 00
 • 077-045 57 49

Skaffa ett bredband via fiber

Det är mycket du kan göra för att få snabbare uppkoppling. Idag är trots allt en uppkoppling mot nätet av största vikt. Det är på många sätt något som man inte kan överleva utan. Därför är det också viktigt att inte underskatta värdet av att redan från början välja rätt. Det gör en stor skillnad och möjliggör att man kan streama filmer och serier samt spela på nätet. På många sätt är vi beroende av att ha en snabb uppkoppling och då är bredband via fiber det man ska välja. För det gör nämligen en väldigt stor skillnad rent hastighetsmässigt.

Skaffa ett bredband via fiber

Att inte underskatta värdet av att redan från början välja rätt är alltid något man ska tänka på. För bredband via fiber är det snabbaste och mest pålitliga sättet att koppla upp sig på. Därför ska man aldrig missa att se över vilka alternativ som finns. Det gäller då om man skaffa ett bredband via fiber. Som möjliggör att man har tillgång till en riktigt bra uppkoppling som passar för ens behov. Det är trots allt något som man aldrig ska underskatta betydelsen av. Då det gör att man enkelt och smidigt kan göra allt det man vill.

Bredbandet via fiber är snabbare och mer stabilt

Det finns gott om alternativa sätt att koppla upp sig på. Genom att välja det bästa tänkbara sättet kan man alltid streama filmer och serier på ett enkelt sätt. Man kan spela datorspel på nätet, lyssna på musik och göra det man vill. Något som trots allt påverkar mycket mer än vad man kan tro. Därför ska man alltid se över vilka alternativ som finns för att välja rätt i slutändan. Det gör en väldigt stor skillnad och innebär även att allt går smidigare i slutändan. 

Ett bredband via fiber är då ett bra sätt att koppla upp sig på. Det gör att man helt enkelt kan upptäcka fördelarna som finns och välja det bästa sättet att ha en stabil uppkoppling på. Har man möjligheten att välja ett bredband via fiber ska man alltid välja det. Det gör trots allt att man får den snabbaste tänkbara hastigheten. Vilket i längden också innebär att man slipper oroa sig över att det ska vara segt att ladda ner något. Eller att man slipper vänta på att en film eller serie ska laddas. Att välja en riktigt bra uppkoppling är trots allt otroligt viktigt.

Välja rätt bredband via fiber

Hastigheten på ett bredband via fiber gör en väldigt stor skillnad. Om du har möjligheten att välja den snabbaste hastigheten kommer du att vara säker på att alltid ha en bra uppkoppling. För på många sätt är det trots allt otroligt viktigt och gör ett bredband via fiber till ett bra val.

Så använder man ett blomsterbud

Så använder man ett blomsterbud

Alla tycker om blommor och ingen har nog sagt att det inte är passande. Det är ett bra sätt för en person att visa uppskattning, kärlek, glädje och sorg. Blomsterbud kan därmed vara ett otroligt bra sätt för dig att visa din uppskattning. Det kan användas som en present vid ett specifikt tillfälle. Samtidigt som det också kan vara ett bra sätt att aldrig underskatta värdet av att ha en möjlighet att snabbt hitta en present. För blommor är alltid passande och ett blomsterbud kan leverera dem direkt till personen. Vilket gör att du kan beställa dem från jobbet och få dem levererade direkt till personen du bryr dig om.

Det handlar helt enkelt om att inte underskatta värdet av att göra saker och ting på bästa sätt och vis. I längden gör det trots allt en väldigt stor skillnad. Du kan med rätt blommor säga mer än tusen ord. Dessutom kan de levereras snabbt och effektivt över hela landet. Så att även en person som bor långt ifrån dig kan få en present, ett bevis på din uppskattning eller för att visa att du tänker på personen. På många sätt är det trots allt väldigt viktigt och gör en stor skillnad.

Blomsterbudet ser till att blommorna kommer fram på rätt dag

Att skicka blommor är alltid en klar fördel för personen som får dem. Därför kan du alltid se till att välja att skicka blommor med ett blomsterbud. På det här sättet kan du se till att inte underskatta värdet av att ge någon du tycker om ett bevis på din uppskattning. Det är trots allt enkelt att skicka blommor i dagens digitala värld. Du behöver bara gå in på en hemsida, välja ut en blomsterbukett som passar eller som du tycker om. Sedan levereras blommorna till personen, redan samma dag för en del blomsterbud.

Det kan dock bero på vilken bukett du valt. För det är något som i längden kan påverka leveranstiden. Däremot behöver du inte oroa dig över att det är en lång leveranstid. De flesta blomsterbud har trots allt ett tillval för leverans redan samma dag. På det sättet kan du alltid ha möjligheten att skicka blommor med ett blomsterbud. Dessutom ser det till att du visar din uppskattning, sorg, glädje eller kärlek för en person. På många sätt kan det i längden göra en stor skillnad då även små gester betyder ofantligt mycket.

Blomsterbuden hittar du enkelt på nätet

Det finns ingen anledning att inte skicka blommor med ett blomsterbud. På det hela taget finns det trots allt mycket att välja mellan. Blomsterbuden hittar du på nätet och det finns inga svårigheter att välja ut det som passar för dina behov. Blombuketter kommer i alla färger och varianter som kan vara passande för olika situationer.

Använd en elsparkcykel

Du går kanske omkring mycket i städer och tar dig rätt på det sättet. Då är det bra att känna till att det finns alternativ. Alternativ som gör det möjligt att ta sig runt på ett enkelt och snabbt sätt. Där parkering och trafik sällan är ett problem. Därför ska man aldrig underskatta värdet av att skaffa en elsparkcykel. För det är ett fordon som drivs av el och som därmed är miljövänligt och enkelt att använda. Något som trots allt kan göra att du utan krångel och problem kan ta dig dit du vill utan en massa problem.

Allt handlar trots allt om att inte underskatta värdet av att välja rätt redan från början. Att välja en elsparkcykel kan därmed vara ett bra val för dig. Du kommer då att kunna ta dig runt snabbt och smidigt. En elsparkcykel kan trots allt ha en räckvidd på ett par mil och åka relativt snabbt. På det här sättet kan du se till att inte underskatta betydelsen av att välja rätt alternativ. Där du alltid har möjligheten att ta dig från en punkt till en annan utan att tänka på trafiken. Eller oroa dig över att parkering saknas.

Elsparkcykeln kan tas med överallt

En av de största fördelarna med att välja en elsparkcykel är att den kan tas med överallt. De väger sällan speciellt mycket. De kan också packas ihop och tas med dit du vill det. På det här sättet kan du alltid ha möjligheten att åka dit du vill utan en massa krångel och problem. För det är trots allt en av de stora fördelarna med att välja en elsparkcykel. Att du alltid kan ta dig precis dit du vill utan att det ska vara krångligt eller problematiskt. På många sätt är det trots allt viktigt att välja rätt alternativ i slutändan.

Du kommer alltid ha möjligheten att kunna åka miljövänligt med en elscooter. För det är trots allt den största fördelen. Utöver själva friheten av att ha ett fordon som kan laddas enkelt och som tar dig runt utan krångel. På många sätt är det trots allt det som lockar med en elsparkcykel. Att du har friheten att ta dig dit du vill utan att det känns svårt. För det är nämligen något du aldrig ska underskatta betydelsen av och som i längden är en klar fördel. Då det ger dig chansen att åka runt och dit du vill.

Välj en elsparkcykel som passar dig

Precis som med allt annat finns det många alternativ och varianter, en personlig favorit är såklart 2000W Elscootern. Se därför till att du väljer det alternativet som bäst uppfyller dina behov. Tänk då på hastighet, räckvidd och om det krävs ett körk ort för att framföra fordonet.

Vad du behöver för en jakt

När du ska ut och jaga finns det mycket du behöver för att jakten ska bli lyckad. Först och främst behöver du ha kunskaperna och tillstånden som krävs. Utöver detta behöver du ett lämpligt vapen som passar för just dina behov. Man ska trots allt inte underskatta betydelsen av att ha rätt utrustning. Det är trots allt något som i längden gör jakten betydligt lättare och som innebär att den också har en chans att bli lyckad. Att jaga kräver trots allt ett lämpligt vapen i form av ett gevär eller hagelgevär, men glöm ej att du behöver ett vapenskåp för detta.

Vad du behöver för en jakt

Vilket alternativ som passar beror helt och hållet på vilket villebråd du ska fälla. På samma sätt som du behöver olika kalibrar för att fälla olika djur. Framför allt om det gäller större byten. Att då se till att du har allt du behöver för att jaga gör allt lättare. Du kommer också att kunna känna dig säkrare på att allt går rätt till och att du kan känna att du kan jaga optimalt. Du får helt enkelt se till att kontrollera vilken utrustning du behöver för att jakten ska bli lyckad. Framför allt om det är första gången du ger dig ut på jakt.

Du behöver ett kikarsikte och mycket annat vid jakt

Om du jagar med ett vanligt gevär och inte ett hagelgevär behöver du alltid ett kikarsikte. Här är det viktigt att tänka på att det finns bättre och sämre alternativ. Det gäller därmed att inte underskatta värdet av att jämföra de olika alternativen mot varandra. Du kommer på det här sättet att kunna vara säker på att jakten blir mer lyckad i slutändan. För ett kikarsikte med inbyggt mörkersikte och avståndsmätare gör att du lättare kan fälla bytet. Därför ska man alltid se till att välja rätt alternativ som passar för ens behov.

Det man också ska tänka på är att kikarsiktena har olika förmåga att zooma in. En del kommer med 40x och andra med upp till 120x. Att helt enkelt välja det bästa alternativet gör en stor skillnad som man inte ska underskatta värdet av. För på många sätt är det trots allt enklare att ha en lyckad jakt om man har rätt utrustning. Om det däremot är jakt med hagelgevär är det sällan ett kikarsikte du ska använda dig av. För de kan sällan skjuta på längre avstånd och är därmed inte lämpade att använda med ett kikarsikte utan på närmare avstånd.

Jakten ska vara enkel och rolig

Du ska aldrig underskatta värdet av att välja rätt utrustning vid jakt. För det är något som verkligen underlättar markant i slutändan. Därför ska du se till att välja det bästa tänkbara alternativet som gör din jakt lättare. Oavsett om det handlar om ett kikarsikte eller en åtelkamera.

Byt elbolag för billigare elräkning

Det kan verkligen löna sig att byta elbolag, speciellt om du har ett anvisat eller tillfälligt avtal. Genom att byta elbolag kan du spara tusenlappar per år! Men självklart gäller det att hitta den billigaste elen först.

Är det svårt att byta elbolag?

Svar nej! Det är i själva verket väldigt enkelt att byta bolag och njuta av billig el. Nuförtiden kan du nämligen hitta många olika sajter online där du kan jämföra elpriser utan att behöva anstränga dig.

Oftast kan du dessutom byta till en billigare elleverantör online. Vilket gör det hela väldigt lätt att genomföra på några minuter. Men det krävs att du har rätt information för att kunna genomföra bytet snabbt och enkelt.

 • Har du någon bindningstid på ditt nuvarande avtal? Kolla upp det med din nuvarande elleverantör.
 • Är det du själv som är kund på ditt nuvarande elavtal? Det ska vara samma person på både elbolaget och nätet.
 • Jämför elbolag och hitta den billigaste elen.
 • Vill du ha fast eller rörligt pris?
 • Gå in på elbolagets hemsida och fyll i registreringsformuläret.

Svårare än så är det faktiskt inte! Och med hjälp av diverse sajter där du kan jämföra priser och avtal går det hela väldigt snabbt och lätt. Det finns ingen anledning till att du ska betala för mycket för el.

Se över bindningstiden innan byte

Om det är så att din bindningstid inte har gått ut ännu behöver du betala en avgift för att byta bolag. I detta fall kan det vara smart att vänta tills bindningstiden har gått ut för att undvika en onödig avgift.

Även om du hittar ett elbolag med billigare priser är det smart att vänta tills bindningstiden har gått ut. Nu när du ändå har kollat upp detta kan du enkelt sätta in en påminnelse i mobilen för att inte glömma bort det!

Rörligt eller fast pris – vilket är bäst?

I slutändan handlar det om ifall du är villig att ta risken att det ibland blir ett väldigt högt elpris. Om du har en tight budget rekommenderas det att du väljer ett fast pris. Du får då samma elpris året om oavsett marknaden.

Men med ett rörligt pris kan du njuta av väldigt låga priser vid vissa tillfällen om året. Men risken finns som sagt att elpriset går upp avsevärt vid andra tillfällen. Generellt sett är det billigare på sommaren och dyrare på vintern.

Viktig information innan du byter avtal

Om en elleverantör vill höja elpriset måste de meddela dig femton dagar innan. Under denna tid kan du byta elbolag om du inte accepterar det nya priset. Eller helt enkelt kontakta ditt elbolag och förhandla fram ett nytt pris som du kan acceptera.

Även rörliga elavtal kan ha bindningstid, vilket kan innebära en stor risk för dig. Om du väljer ett rörligt pris borde du även välja ett elbolag utan bindningstid. Läs noga igenom villkor innan du byter elbolag för att säkerställa att du vet vad du signerar.

Grön el med nytt elbolag

Förutom de ekonomiska fördelarna med att byta elbolag kan du även välja ett miljövänligt alternativ. Förnybar el är trots allt framtidens el! Och när du väljer grön el hjälper du till att sätta tryck på de aktörer som ännu använder sig av ej förnybar el.

Grön el innebär att elbolaget använder sig av el tagen från vatten, vind eller sol och därmed har en minskad påverkan av klimatet. Och i sin tur miljön, planeten och även dig själv! Dra ditt strå till stacken och teckna avtal för grön el.